• Jolien

Een geoliede machine

Wanneer je spontaan aan een inzamelingsactie begint en denkt kleinschalig iets op te kunnen zetten, even tussen alle dagelijkse beslommeringen door, verwacht je niet meteen dat het een enorm succes wordt. Die bescheidenheid is mooi, maar in dit geval vielen Griet en ik een beetje van onze roze wolk. We wilden graag allebei dieren helpen, en begonnen gewoon ergens. Inmiddels is het project HUP - Help Ukrainian Pets omarmt door een enorme groep vrijwilligers zoals mensen van de inzamel locaties, maar ook dierenwinkels, voerfabrikanten, transportbedrijven en een heleboel andere partijen die ik nu misschien even vergeet. Zij hebben ons project echt naar een hoger niveau getild!We zijn nog een beetje aan het bekomen van alles wat er gebeurt, maar we zijn vooral dankbaar voor de enorme hoeveelheid hulp die er is binnen dit project. Graag zetten we iedereen in het zonnetje, maar dan wordt dit een blogpost waar ik 3 dagen mee bezig ben, verwacht ik.


We hebben verschillende kanalen bedacht waarmee we zoveel mogelijk voer in Oekraïne kunnen krijgen en we updaten jullie graag even wat er nu allemaal gaande is vanuit HUP. Ook kun je heel veel informatie vinden op de website en facebookpagina van House of Animals, onze partner waarmee we samenwerken.


Verzamelen en nog eens verzamelen


Zoals jullie allemaal weten hebben we meer dan 40 verzamelpunten voor heel Nederland en België. Momenteel wordt het op verschillende manieren naar ons centrale transportpunt in Neede gebracht, waar we enorm dankbaar zijn voor de hoeveelheid ruimte die ter beschikking is gesteld om ons voer te verzamelen en laden in een vrachtwagen die dan tot de nok gevuld naar de Pools-Oekraïense grens gaat. Deels ingezameld, maar deels ook gedoneerd voer is al met twee vrachtwagens tot in de Oekraïne gebracht in samenwerking met House of Animals.


Om het voer op onze centrale verzamelplek in Neede te krijgen, hebben we hulp gehad van onder andere Dierenvoedselbank de Waadhoeke die met een grote bus en aanhanger 1800 kg per keer vervoert, maar ook Kuijs Transport die ons helpt met het ophalen van pallets in verschillende provincies en deze naar Neede brengt.Dierenvoedselbank de Waadhoeke, bedankt!


Tot slot willen we graag even laten weten hoe geweldig Eemland Diervoeders in Soest het heeft aangepakt, met hun eigen actie vanuit de winkel. Dit heeft gezorgd voor een verzameling van 17 pallets voer, die ze vanmorgen samen met onze Poolse vrachtwagenchauffeur hebben ingeladen! Dit transport is aangevuld bij een anonieme donateur (ook een halve vrachtwagen) en nu onderweg naar Polen. Deze zal vrijdagochtend aankomen op de plaats van bestemming!


Eemland Diervoeders bedankt!


Hieronder een paar mooie foto's van de enorme hoeveelheid voer die door een paar dames is verzameld in de omgeving van Hoogeveen! Dankzij Kuijs Transport wordt dit naar Neede gebracht, zodat het zo snel mogelijk mee kan op transport naar Polen.


Op verschillende locaties zijn echt enorme hoeveelheden voer verzameld. Ontzettend mooi om te zien hoe er keihard gewerkt is in samenwerking met gulle gevers!


Donaties ontvangen en inkopen doen

Enerzijds hebben we van heel veel bedrijven donaties ontvangen in de vorm van voer, hele pallets en soms wel halve vrachtwagens tegelijk, anderzijds hebben we donaties gekregen in de vorm van geld. Nu we samenwerken met House of Animals, gaan we aan het eind van de maand stoppen met inzamelen. Omdat we met elkaar 2 volle vrachtwagens per week willen aanleveren, omdat we nu goed begrijpen wat er nodig is, kunnen we daar gewoon niet meer tegenop verzamelen. We gaan dus nog verzamelen tot en met 31 maart, op sommige locaties stopt het inzamelen eerder, en vanaf begin april de laatste ronde voer wegbrengen van onze verzamelpunten. Dit is elke keer best een logistieke uitdaging, daarom kunnen we dat niet oneindig blijven doen.


We gaan daarna natuurlijk niet stoppen met het helpen van de dieren in Oekraïne, we gaan het alleen vanaf april een beetje anders doen zodat we grootschalig voer kunnen blijven leveren aan de depots in Oekraïne die zijn opgezet door verschillende lokale dierenorganisaties. Donaties van pallets voer is dus ook vanaf 1 april nog steeds heel erg welkom en de donaties in de vorm van geld natuurlijk ook. Op de website houden we de teller bij, zodat je precies weet hoeveel er al is gedoneerd. Met dit geld kunnen we de onkosten van het transport vergoeden en grootschalig voer inkopen wanneer dit nodig gaat zijn!


Houd onze facebookpagina ook zeker in de gaten voor de laatste updates, foto's en videos!


454 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven