• Jolien

Updates over Project HUP to zover!

Eindelijk is er na dagen van drukte, chaos en heel veel aanmeldingen om ons te helpen een beetje structuur in ons project gekomen. Griet en ik (Jolien) hebben de komende dagen een beetje meer tijd om even alles op een rij te zetten wat nu prioriteit heeft om dit project een succes te laten worden. We krijgen zo ontzettend veel hulp, dus wij willen iedereen via deze weg even bedanken voor de enorme hoeveelheden ingezameld voer, donaties van bedrijven in de vorm van complete pallets honden- en kattenvoer maar ook zeker de vele tikkies die we hebben ontvangen!Zo hebben we hulp gehad van Diana van Twickelsjoppie (prachtige handgemaakte hondenmanden) dankzij haar prachtige initiatief om 10% omzet te doneren aan ons. Ook zijn er klanten die via haar geld hebben gedoneerd. Hartverwarmend, we zijn daar gewoon even stil van geweest!


We hebben een enorme hoeveelheid voer ontvangen van Yarrah Organic Petfood, wat vandaag op ons transportpunt is geleverd. Dus niet alleen het voer is aan ons gedoneerd, ook kwamen ze het even naar ons toe brengen! Pet's Place heeft ook een enorme hoeveelheid pallets voer voor ons klaar staan. Wat ongelooflijk fijn dat er zo actief en snel met ons geschakeld wordt en dit gedoneerd wordt in zo'n korte tijd.


Er zijn ter plekke pallets samengesteld op ons transportpunt, waar we enorm dankbaar zijn voor de hulp en samenwerking met Johan Kruithof, waar we het zeker hebben over 4 pallets gevuld met dierenvoer wat is gedoneerd via onze eigen verzamelpunten. Door het hele land staan er op dit moment meerdere pallets klaar, en worden nog steeds aangevuld dankzij al deze fantastische verzameladressen, die bij een volgend transport mee gaan. Inmiddels hebben we hulp gekregen van transportbedrijf Kuijs voor het brengen van pallets naar ons transportpunt, zijn er donaties ontvangen van Chamel BV en heeft Eemland Diervoeders voor ons een geweldige actie op poten gezet in een aantal van hun winkels!


Als klap op de vuurpijl hebben we nu ook hulp van verschillende dierenorganisaties en is zelf de Dierenambulance Zuid-Oost Friesland (Drachten) en dierenasiel de Wissel uit Leeuwarden bijgesprongen d.m.v. het doneren van grote hoeveelheden voer maar ook door een verzamelpunt te worden voor ons project.


Ook is er een grote hoeveelheid voer (meer dan 1500 kg) opgehaald op onze verzameladressen door heel Nederland door de Dierenvoedselbank de Waadhoeke. Dit voer is naar ons transportpunt gebracht en in pallet-dozen gezet, zodat het ook mee kan op ons eerste transport!


Om dit helemaal compleet te maken hebben we per vandaag een officiële samenwerking met House of Animals die heel hard werken om het binnen Oekraïne bij onder andere noodlijdende shelters te krijgen. We gaan jullie hier nog heel veel over vertellen, want deze samenwerking heeft er voor gezorgd dat we heel snel een vrachtwagen hebben kunnen vullen en naar de juiste plek kunnen gaan brengen waarbij we zeker weten dat het in goede handen zal komen. Hier komt beeldmateriaal van aan binnenkort, dus hou onze website en facebookpagina dus goed in de gaten. Zo kun je met eigen ogen zien waar jouw tikkie of donatie terecht is gekomen!


Dit is nog maar even een tipje van de ijsberg en we gaan alle sponsors op onze website zetten, zodat jullie weten welke partijen ons geholpen hebben met dit bijzondere project.Een duidelijk overzicht van wat er binnen is gekomen tot nu toe


Tikkies: € 4.858,71

Pallets voer klaar voor transport: 21

Welke nog wordt aangevuld met 15 pallets dankzij House of Animals

De eerste volle vrachtwagen vertrekt op donderdag 10 maart!


Er gaat een volledig gevulde vrachtwagen met minimaal 25 pallets op donderdag 10 maart richting de Oekraïense grens. Daar wordt het in ontvangst genomen door o.a. House of Animals waar wij mee samenwerken. Hier wordt het op transport gezet verder Oekraïne in, waar het tevens naar Lviv en Kiev zal gaan. Ook daar zijn de juiste mensen op de juiste plek om het zoveel mogelijk te verdelen op plekken waar het hard nodig is. Ondertussen zijn we al bezig met het regelen van vrachtwagen nummer 2.


Begin volgende week ontvangen wij ook materiaal die we jullie kunnen laten zien van dit bijzondere transport, dus die gaan we ook zeker delen. We houden jullie op de hoogte.


We hebben inmiddels door het hele land verzamelpunten die worden beheert per regio. Zo houden we overzicht en we kunnen het niet alleen. HULDE voor de dames die ons helpen om alles in goede banen te leiden bij alle verzamelpunten! Hoewel we begrijpen dat iedereen heel graag wil weten wat er wanneer gebeurt, wachten we soms even met het delen van successen tot we zeker weten dat het gaat lukken of gelukt is. Nu het transport geregeld is, de pallets voer daadwerkelijk klaar staan en we dus zeker weten dat we na dit weekend beelden zullen krijgen van deze eerste levering, kunnen we weer een beetje adem halen.


De initiatieven die we als paddenstoelen uit de grond zien komen zijn geweldig, want dat is precies wat ook gebeurd is met HUP. We hebben het letterlijk in een paar dagen uit de grond gestampt. Nu is het zo dat we helaas ook de keerzijde kennen zoals overvolle grensovergangen, files, problemen met regels en documentatie en natuurlijk het allergrootste struikelblok, als je het al Oekraïne in krijgt, het verspreiden van voer in het land zelf op zoveel mogelijk plekken waar het nu het hardst nodig is. We begrijpen dat men zo snel mogelijk een "vrachtwagen wil zien rijden naar de grens" maar wij gaan niet onbeslagen ten ijs. Wij willen zeker weten dat het echt op het juiste punt aan de grens komt, het land in kan en dan ook via betrouwbare wegen verspreid wordt op plekken waar het moet komen. Dit laatste heeft ons doen besluiten een samenwerking aan te gaan, in dit geval met House of Animals die ook weer connecties hebben met een lokale organisaties in Oekraïne en Polen.


We weten nu dus zeker dat we van A tot Z een goed plan hebben die daadwerkelijk de huisdieren, maar ook vooral de shelters die het nu nog moeilijker hebben, gaat helpen.


602 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven